Veelgestelde vragen

Kom meer te weten over onze diensten en onze werkwijze.

Home » Veelgestelde vragen

Hosting en domeinregistratie

Regelen jullie de hosting van de website?

Ja! Een nieuwe website gaat bij ons altijd gepaard met een weblicentie. Met deze weblicentie ben je verzekerd van een veilige en een snelle hosting. Ook zorgen wij voor de benodigde updates van de software en een dagelijkse backup van je website. Doordat we de hosting in eigen hand houden, kunnen we altijd de juiste support leveren.

Hoe maak ik een backup van de website?

Geen zorgen. Dat regelen wij voor je! We maken elke dag een backup van alle website data. Dit gebeurt automatisch en is onderdeel van de weblicentie. Er is dus altijd een kopie van je website aanwezig, ook als deze eens onverwachts stopt met werken. 

Help! Mijn e-mail doet het niet. Kunnen jullie helpen?

E-mail hosting valt buiten de weblicentie, dus hier ben je als klant in principe zelf verantwoordelijk voor. Maar we helpen je natuurlijk graag op weg! Houd er rekening mee dat hier wel uren voor geschreven worden. Bij de start van een website project bespreken we samen hoe je bedrijfsmail is verzorgd. Op basis hiervan kijken we wat we kunnen doen. 

Facturatie

Nieuwe website en design

Hoe gaan jullie om met specifieke design wensen?

Dat vinden we alleen maar leuk! Een website project begint altijd met een intake, waarbij we samen brainstormen over je wensen en de mogelijkheden. We vragen bijvoorbeeld welke websites zoal in jouw straatje passen. Dit nemen we dan mee in de uiteindelijke ontwikkeling van de website.

Kan ik voorbeelden van websites aanleveren ter inspiratie?

Ja! Dit is iets wat we standaard aan onze klanten vragen. Niet om andere websites te kopiëren, maar om te verkennen welke stijl jou aanspreekt. Dit nemen we dan vervolgens mee tijdens het ontwerpen van je nieuwe website. Des te beter jij voor ogen hebt wat je graag wil, des te sneller wij te werk kunnen gaan.

Kan er gebruik worden gemaakt van eigen foto's?

Ja, graag zelfs! Voor bezoekers is het prettig als een website persoonlijk oogt. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar zorgt ook voor een stukje betrouwbaarheid. Hierdoor zullen ze sneller geneigd zijn om contact op te nemen. Goede bedrijfsfoto’s zijn bijvoorbeeld foto’s van jezelf, van het team of van de werkvloer. Heb je geen bedrijfsfoto’s en zou je deze wel graag willen? Onze huisfotograaf komt graag bij jouw bedrijf op bezoek om het perfecte plaatje te schieten. En andere optie is het werken met stockafbeeldingen. Deze foto’s zijn niet uniek, maar wel van hoge kwaliteit en rechtenvrij. 

Hoe kan ik eventuele feedback doorgeven?

We staan altijd open voor feedback. Alleen zo komen we namelijk tot de “perfecte” website voor jouw bedrijf. Zodra de conceptversie van de website af is, krijg je als klant de eerste mogelijkheid om feedback te leveren. We vinden het belangrijk dat je hier goed de tijd voor neemt. Dit helpt ons namelijk met het zo efficient mogelijk verwerken van de feedback. Wanneer de eventuele aanpassingen verwerkt en gecheckt zijn, zullen we doorgaan met het ontwikkelen van de website. Vlak voor livegang van de website heb je nog eens de mogelijkheid om terugkoppeling te geven. Zo zijn we er zeker van dat de live website aan alle wensen zal voldoen. Mocht er tussen de feedbackmomenten door of na livegang nog iets te binnen schieten, dan kun je natuurlijk gerust contact opnemen. 

Kan ik de website zelf aanpassen?

Ja, met WordPress kun je als klant gemakkelijk zelf wijzigingen doorvoeren op je website. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van teksten of het plaatsen van nieuwe foto’s. Wil je liever niet te veel knutselen aan je website? Dan helpen we je graag! We kennen je website goed en kunnen de meeste wijzigingen snel doorvoeren. Neem in dat geval gerust contact op.

Kunnen jullie mij leren hoe ik de website onderhoud?

Ja. We vinden het belangrijk dat je, indien gewenst, zelf je website kan aanpassen. Op het moment dat je website klaar is kunnen we een training inplannen, bij ons op kantoor of online. Tijdens deze training leer je hoe je in WordPress te werk kunt gaan en is er alle tijd om vragen te stellen en zelf te oefenen. Loop je daarna nog ergens tegenaan? Dan kan je altijd bij ons terecht voor support. 

Is het mogelijk om de website in de toekomst uit te breiden?

Zeker, dat doen we graag. Een website is nooit helemaal af. Als je ook gericht met online marketing aan de slag gaat, is het bijvoorbeeld verstandig om regelmatig nieuwe landingspagina’s toe te voegen aan je website. Handig voor je bezoekers, en goed voor je vindbaarheid in Google.

Wat als ik al een website heb?

Dat is een handig startpunt. De nieuwe website kan je huidige website vervangen op hetzelfde domein, waardoor de link naar je website onveranderd blijft. Wil je wel van link veranderen, dan kunnen we een nieuw domein voor je aanmaken. Waarschijnlijk ben je ook al in het bezit van een logo, foto’s en content voor op je website. Dit kunnen we gemakkelijk meenemen in het design van je nieuwe website, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wellicht kunnen de teksten van je website wel eens een opfrisser gebruiken, of zijn je bedrijfsfoto’s niet meer actueel. We gaan graag met je rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken. 

Overige vragen

Mijn website is niet snel genoeg. Kunnen jullie dat oplossen?

Ja, dat kunnen wij. Een langzame website is nadelig voor je vindbaarheid in Google en natuurlijk hartstikke vervelend voor je bezoekers. Die hebben namelijk over het algemeen niet de hele dag de tijd. De kans is groot dat ze daardoor een bezoekje brengen aan de concurrent, en dat wil je niet. Reden genoeg dus voor een nieuwe website! Bij daar-so.nl ben je zeker van een betrouwbare én snelle website. 

Waarom werken jullie met WordPress?

WordPress is een open source beheersysteem, wat betekent dat het systeem zelf gratis te gebruiken is. Het wordt wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt én doorontwikkeld. Websites ontwerpen in WordPress is daarnaast relatief eenvoudig, waardoor je als klant ook zelf aanpassingen kan doen binnen je website. Kom meer te weten op deze pagina

Maken jullie ook websites met andere beheersystemen?

Elk content management systeem vergt specifieke kennis. Bij daar-so.nl zijn we gespecialiseerd in het werken met WordPress. Al onze websites worden daarom uitsluitend door middel van dit CMS gemaakt. Voor het ontwikkelen van webshops maken we gebruik van Lightspeed. 

Kan ik zien hoeveel bezoekers er op mijn website komen?

Bij daar-so.nl zorgen we ervoor dat jouw website meetbaar wordt gemaakt. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk bijhouden hoe vaak bepaalde formulieren worden ingevuld. Daarnaast werken de online specialisten van daar-om.nl met Google Analytics en Google Tagmanager. Deze software meet het gedrag van je bezoekers door middel van een code op je website. Zo kom je te weten hoe vaak bepaalde pagina’s worden bezocht, hoe lang bezoekers op deze pagina’s blijven en welke acties ze uitvoeren. Op basis hiervan kan je website geoptimaliseerd worden. Werk je al met Google Analytics? Dan kunnen wij deze code gemakkelijk overzetten naar je nieuwe website.

Hoe haal ik meer klanten uit de website?

Een goede website is het halve werk. Het is belangrijk dat je website niet alleen mooi, maar ook duidelijk en actiegericht is. Daar zorgen wij bij daar-so.nl voor. Bij het bouwen van je nieuwe website houden wij altijd in gedachten dat deze goed vindbaar moet zijn in Google en moet aansturen tot actie. Dit doen we bijvoorbeeld door het plaatsen van strategische cta’s (zogenaamde call-to-action’s), welke de bezoeker aanmoedigen om actie te ondernemen op de website. Wil je jouw website écht een daverend succes maken? Dan raden wij aan om samen met daar-om.nl aan de slag te gaan met het optimaliseren van je website, bijvoorbeeld door middel van CRO of Google Analytics. Meten is weten!

Ben jij al succesvol online?

Lees meer over daar-so.nl

Snelle, betaalbare en succesvolle websites voor ambitieuze MKB'ers. Daarvoor kun je bij daar-so.nl terecht. Meer weten?

Onze beoordelingen

 

De samenwerking met Tim en Mark om het concept om te zetten in een website verliep zeer goed. Door het vakkundige advies van beide heren kunnen wij nu verschillende salesfunnels inrichten. Zo kunnen wij toekomstbestendig groeien als organisatie! Wij kijken dan ook uit naar de verder samenwerking.

Roel van der Veen

Mark Kranenburg heeft mijn website uitstekend ge-update. Ik ben uitermate blij dat ik hem daarbij de vrije had heb gelaten en dat hij deze update zo heeft gedaan als ik (impliciet) graag had gewild. Een aanrader dus voor iedereen wat mij betreft die een update van haar of zijn website wil!
Wim Jurg

Daar-So heeft mijn website gebouwd. Top service, heel prettig contact! Ik heb veel handige tips gekregen. De bereikbaarheid was heel goed, ook 's avonds heb ik steeds kunnen overleggen - wat voor mij ideaal was.
Rosalie Wubs

daar-so.nl

Site Ontwikkeling

 

Over ons

Welkom bij daar-so.nl, een kleinschalig webdesign bureau uit Groningen. Wij zetten ons met veel enthousiasme in om MKB'ers te voorzien van een snelle en succesvolle website. In samenwerking met ons moederbedrijf daar-om.nl hebben we zo al vele bedrijven weten te helpen met hun online groei.

Sinds kort wordt er voor websitewerkzaamheden samengewerkt met NUGTR.
Heb je vragen hierover? Neem contact met ons op!