Team4recruiters

Home » Team4recruiters

Project Naam: Team4recruiters
Datum: 19, 02, 2019
Eigenaar: Thomas
Catagorie: Website
Website: www.team4recruiters.nl

Nieuw in Nederland en met trots gemaakt door daar-so.nl: www.team4recruiters.nl: een platform voor zelfstandige recruiters en staffing organisaties. Op deze pagina vind je meer uitleg over dit interessante recruitment concept en de rol van daar-so.nl als ontwikkelaar.

In Engeland en Amerika bestaan en floreren gelijksoortige platforms al jaren. Hoog tijd dus om TEAM4recruiters in Nederland op te starten vonden initiatiefnemers Jeroen de Korte en Wim Feenstra. Hun doel? Binnen 2 jaar 300 recruiters samenbrengen.

TEAM4recruiters is een platform boordevol met kortingen en voordelen exclusief voor haar aangesloten members. Daarnaast organiseert TEAM4recruiters regelmatig share events voor haar members. Events gericht op netwerken met uw mede recruiters om omzet en marge (split fees) te kunnen realiseren door vacatures en kandidaten te delen.

Bezoek de website
Daar-so.nl is verantwoordelijk geweest voor het ontwerpen & ontwikkelen van de portal. Samen met TEAM4recruiters hebben we in 3 maanden tijd op basis van WordPress een maatwerk website/webapplicatie ontwikkeld die we de komende periode stapsgewijs gaan uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.

TEAM4recruiters is uniek in Nederland. Recruiters & leveranciers die zich aansluiten krijgen toegang tot een exclusief netwerk, inclusief partner aanbiedingen waar alleen leden gebruik van kunnen maken. Jeroen en Wim zagen vooral in Engeland een sterke groei van soortgelijke netwerken. Jeroen de Korte: ‘Voor ons werk komen we regelmatig in Engeland. De recruitment markt is daar – net als in Nederland – competitief en recruiters zien elkaar vooral als concurrenten in plaats van collega’s. Commercieel gezien is dit niet handig want vaak heeft de ene recruiter bijvoorbeeld wel de geschikte vacature maar niet de geschikte kandidaat. Onze ambitie is om recruiters dichter bij elkaar te brengen, zowel online als offline. We zijn blij mee de samenwerking met daar-so.nl. We hebben verschillende leveranciers met elkaar vergeleken en daar-so.nl kwam als beste uit de bus, zowel inhoudelijk als prijstechnisch. Ze boden ons een mooie combinatie tussen maatwerk en slim gebruik maken van bestaande mogelijkheden. Hierdoor hebben ze in korte tijd onze wensen kunnen realiseren’.

Team4recruiters

Is beslist niet alleen een online netwerk. Juist in de combinatie van off- & online ligt de kracht. Er worden door heel Nederland verschillende events georganiseerd waar recruiters & partners elkaar ontmoeten. Persoonlijk contact is dus belangrijk en vergroot de kans om ook online zaken met elkaar te doen.

Welk probleem lost TEAM4recruiters eigenlijks op? Jeroen de Korte:”Vaak heeft een recruiter in zijn of haar aanbod niet de juiste balans. De ene recruiter heeft vaak te veel kandidaten op de bank zitten terwijl de ander juist sterker is in vacatures maar deze niet goed kan vervullen. Vooral kleinere recruitmentbureau’s en ZZP-ers laten hierdoor kansen liggen. Daarnaast horen we van onze leden dat het fijn is om onderdeel te zijn van een afgeschermde community waar je op een veilige manier kennis met elkaar kunt delen.”

De website kent 2 soorten gebruikers: recruiters en leveranciers.

Recruiters kunnen een eigen profiel aanmaken en bewerken. Ook kunnen ze kandidaten aanmaken en delen met andere leden. Daarnaast kunnen we vacatures worden geplaatst, ook zichtbaar voor andere leden. Ook leveranciers kunnen een eigen bedrijfsprofiel aanmaken en verschillende diensten onder de aandacht brengen van alle leden. Per dienst of service geldt een exclusieve korting voor alle TEAM4recruiters leden.

Elke recruiter kan zelf zijn of haar split fee bepalen. Dit maakt het commercieel interessant om zoveel mogelijk via het platform te handelen. Bij elke match richting opdrachtgevers ontvangt een recruiter een beloning. Deze beloning kan binnen het TEAM4recruiters netwerk worden gedeeld met andere recruiters die helpen een vacature te vervullen of een kandidaat ergens te plaatsen. Het loont dus direct om andere recruiters te helpen. De gezamenlijke split fee
(alle beloningen van alle leden) wordt duidelijk als 1 bedrag binnen de community getoond om leden aan te moedigen elkaar zoveel mogelijk te helpen.

Daar-so.nl heeft binnen 3 maand de website gemaakt. Hoe is dit proces gegaan? Thomas Nomden, projectleider van daar-so.nl: “Omdat het een nieuw concept betreft was het belangrijk om vooral goed te luisteren naar de wensen van het TEAM4recruiters. We hebben veel vragen gesteld en benoemd welke functionaliteiten het platform minimaal moet hebben. Vervolgens hebben we een zogenaamde ‘proof of concept’ gemaakt. Dit was de juiste aanpak voor zowel onze klant als voor onszelf. Hierdoor konden we namelijk in korte tijd de basis functies testen en bepalen welke functionaliteiten met maatwerk geprogrammeerd moesten of beter worden ingevuld konden worden door slim gebruik te maken van bestaande plugins. Uiteindelijk is het een mooie combinatie geworden. Na een succesvolle ‘proof of concept’ hebben we binnen 3 maanden de portal verder opgezet en ontwikkeld. In onze 2 wekelijkse meeting met TEAM4recruiters hebben we steeds laten zien waar we staan en konden we flexibel omgaan met nieuwe wensen. We hebben hier samen steeds een onderscheid gemaakt tussen wensen voor de korte termijn en wensen voor de langere termijn”

Meer informatie?
Bezoek de website: www.team4recruiters.nl

daar-so.nl

Succesvol Online

 

Over ons

daar-so.nl is een dochteronderneming van daar-om.nl, een online marketingbureau uit Groningen. daar-om.nl specialiseert zich in online resultaat voor MKB-bedrijven, waar ze inmiddels de Google Premier Partner-status mee hebben verdiend.

Adres gegevens

Schweitzerlaan 12
9728 NP Groningen
 info@daar-so.nl
 050-205 06 76