TEAM4recruiters

Home » TEAM4recruiters

Project Naam: TEAM4recruiters
Datum: 19, 02, 2019
Eigenaar: Thomas
Categorie: Website
Website: www.team4recruiters.nl

Nieuw in Nederland en met trots gemaakt door daar-so.nl: www.team4recruiters.nl. TEAM4recruiters is een platform voor zelfstandige recruiters en staffing organisaties. Kom op deze pagina meer te weten over dit recruitment concept en over de rol van daar-so.nl als ontwikkelaar.

In Engeland en Amerika zijn gelijksoortige platforms al enkele jaren een booming business. Volgens initiatiefnemers Jeroen de Korte en Wim Feenstra werd het de hoogste tijd om deze trend in Nederland voort te zetten. Met welk doel? Binnen 2 jaar maar liefst 300 recruiters samenbrengen!

TEAM4recruiters is een platform waar recruiters en (kleinere) uitzendorganisaties samenkomen. Als member van het platform kan je vacatures en kandidaten delen met mede-recruiters. Een match gevonden? Dan ontvangen beide partijen een aandeel, een zogenaamde split fee. En dat niet alleen, ook profiteer je als member van exclusieve kortingen en ontmoet je vakgenoten via de lokale share events. 

Daar-so.nl had de eer om dit platform te ontwerpen en te ontwikkelen.  Samen met TEAM4recruiters hebben we in 3 maanden tijd op basis van WordPress een maatwerk webapplicatie ontwikkeld, die we de komende periode stapsgewijs gaan uitbreiden met nieuwe functionaliteiten.

TEAM4recruiters is uniek in Nederland. Jeroen en Wim zagen vooral in Engeland een sterke groei van soortgelijke netwerken. Jeroen de Korte: “Voor ons werk komen we regelmatig in Engeland. De recruitment markt is daar – net als in Nederland – competitief en recruiters zien elkaar vooral als concurrenten in plaats van collega’s. Commercieel gezien is dit niet handig. Vaak heeft de ene recruiter bijvoorbeeld wel de geschikte vacature maar niet de geschikte kandidaat. Onze ambitie is om recruiters dichter bij elkaar te brengen, zowel online als offline. We zijn blij mee de samenwerking met daar-so.nl. We hebben verschillende leveranciers met elkaar vergeleken en daar-so.nl kwam als beste uit de bus, zowel inhoudelijk als prijstechnisch. Ze boden ons een mooie combinatie tussen maatwerk en slim gebruik maken van bestaande mogelijkheden. Hierdoor hebben ze in korte tijd onze wensen kunnen realiseren.”

Team4recruiters

De kracht van het platform…

Dat zit hem in de combinatie van een off- en online netwerk. Door heel Nederland worden verschillende evenementen georganiseerd waar recruiters en partners elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Samen sta je in dit vakgebied namelijk sterker. Jeroen de Korte: “Vaak heeft een recruiter in zijn of haar aanbod niet de juiste balans. De ene recruiter heeft vaak te veel kandidaten op de bank zitten, terwijl de ander juist vacatures in overvloed heeft. Vooral kleinere recruitmentbureau’s en ZZP’ers laten hierdoor kansen liggen.”

Members van het platform worden onderdeel van een gezellige, maar professionele community. Via de lokale share events kunnen deze members elkaar bovendien verder helpen binnen het vakgebied. “We horen van velen dat het fijn is om onderdeel te zijn van een community waar je op een veilige manier kennis met elkaar kunt delen,” aldus Jeroen de Korte.

Hoe werkt het?

De website heeft twee soorten gebruikers: recruiters en leveranciers. Recruiters kunnen een eigen profiel aanmaken, vacatures plaatsen en kandidaten delen met andere members. Ook leveranciers kunnen via een bedrijfsprofiel verschillende diensten onder de aandacht brengen. Per dienst of service geldt een exclusieve korting voor alle TEAM4recruiters leden.

Bij elke match met een opdrachtgever ontvang je als recruiter een beloning (split fee). Deze beloning kan binnen het netwerk worden gedeeld met mede-recruiters die helpen bij het vinden van een match. De gezamenlijke split fee wordt als één bedrag binnen de community getoond om leden aan te moedigen elkaar zoveel mogelijk te helpen. De omvang van de split fee kan elke recruiter zelf bepalen. Commercieel gezien wordt het hierdoor interessant om zoveel mogelijk via het platform te handelen.

Daar-so.nl aan het woord

Daar-so.nl heeft binnen drie maanden de website weten te realiseren. Thomas Nomden, projectleider bij daar-so.nl, vertelt over het proces: “Omdat het een nieuw concept betrof was het belangrijk om vooral goed te luisteren naar de wensen van het TEAM4recruiters. We hebben veel vragen gesteld en besproken welke functionaliteiten het platform minimaal moet hebben. Vervolgens hebben we een zogenaamde ‘proof of concept’ gemaakt. Dit was de juiste aanpak voor zowel onze klant als voor onszelf. Hierdoor konden we namelijk in korte tijd de basisfuncties testen en bepalen welke functionaliteiten met maatwerk geprogrammeerd moesten worden of ingevuld konden worden door bestaande plugins. Uiteindelijk is het een combinatie van beiden geworden. Na een succesvolle ‘proof of concept’ hebben we binnen drie maanden de portal verder opgezet en ontwikkeld. In onze twee-wekelijkse meeting met TEAM4recruiters hebben we steeds laten zien waar we staan en konden we flexibel omgaan met nieuwe wensen.”

daar-so.nl

Site Online

 

Over ons

Welkom bij daar-so.nl, een kleinschalig webdesign bureau uit Groningen. Wij zetten ons met veel enthousiasme in om MKB'ers te voorzien van een snelle en succesvolle website. In samenwerking met ons moederbedrijf daar-om.nl hebben we zo al vele bedrijven weten te helpen met hun online groei.

Adres gegevens

Schweitzerlaan 12
9728 NP Groningen
 info@daar-so.nl
 050 211 26 46